miercuri, 1 iulie 2009

Despre film...

Tehnica cinematografică se caracterizează printr-o complexitate deosebită, reunind într-o formă specifică activităţi de mecanica,optica,chimie,electrotehnica,electronica şi altele.

În procesul de productie a unui film, folosim o serie de tehnici, tehnologii şi utilaje rod al activităţilor enumerate mai sus. Datorită lor s-au realizat pelicula cinematografică, aparatul de filmat, traductoarele pentru înregistrarea şi redarea sunetului, procesul de prelucrare a peliculei, studiourile cinematografice.

Imi plac foarte mult filmele,mai ales cele de actiune si comedie.


Iata si o definitie pe care am gasito in DEX:

FILM, filme, s.n. 1. Bandă flexibilă de celuloid, transparentă şi subţire, acoperită cu un strat de material sensibil la acţiunea luminii, pe care se formează o imagine fotografică şi care se foloseşte în fotografie, în radiografie etc. ♦ (Cin.) Peliculă lungă pe care sunt înregistrate pe cale fotografică şi în momente succesive imagini statice sau în mişcare, precum şi sunete, pentru a fi apoi proiectate pe un ecran. 2. Gen de artă constând din realizarea şi proiectarea pe un ecran cinematografic a unui film (1); creaţie cinematografică. 3. Strat subţire dintr-un material lichid, solid sau gazos, întins pe suprafaţa unui obiect solid sau lichid; peliculă. 4. (Fig.) Desfăşurare, prezentare. – Din fr.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu